Monday, 20 December 2010

// shop // Fusta Laird Portch of Scotland - 60 RON - VANDUTA

Fusta asta exista prin garderoba familiei de ceva timp, dar nu s-a intrebat nimeni pana acum cine sunt acesti producatori Laird Portch of Scotland. Ei bine, cu toata curiozitatea curenta si toate resursele tatei Google , nu am aflat prea multe .
Pe un forum al purtatorilor de kilt ( da, se pare ca exista asa ceva :D:D) am citit urmatoarele : " Yes, I have heard of Laird-Porch of Scotland. The brand name is or was associated with good quality ladies woollen jumpers and skirts but I've never heard of them producing clothes for men and I don't know whether the brand is still in production."
Si am mai gasit un site care vinde stofa facuta de ei si cam atat relevant... Oricum, chestiunea cu forumul purtatorilor de kilt a meritat efortul :))).Mi-am facut pana si cont pe forumul respectiv , asa, de fun fun fun:D.

Acuma, eu am incercat sa creez un outfit asa mai tineresc pentru aceasta fusta, cu o clara trimitere catre anii 50, Grease, etc., ca sa va arat ca nu este atat de batraneasca pe cat pare pe umeras, dimpotriva. Lasa loc de foarte multa constructie in jur. Asa ca daca doreste careva, mai pot posta variante de tinute pornind de la fusta asta. Cand vine sora-mea pe la mine ca sa le modeleze, pentru ca "taliuta mea" nu prea se potriveste taliei fustei ;))


Detalii importante:
Producator : Laird Portch of ScotlandMarime pe eticheta: 38N FR , 42 IT,38 DE, 38 ES, 38 SU, 61 cm respectiv 24" in talie
Marime apreciata de mine: ar fi cam un 34 FR (38 IT) pentru zilele noastre, talia poate ajunge la 63 cm , iar masura la sold este de max 90 cm.
Material: stofa 100% lana virgina
Material captuseala : 100% acetat (asa pare cel putin, ca nu scrie pe nicaieri:) )
Conditie : excelenta , fusta nu prezinta defecte nici pe stofa, nici pe captuseala. A fost purtata cu drag si speram ca asa va fi si de acum incolo.


Restul outfitului:
Top : maieu cu "impresii" de corset, cadou de la mama.
Camasa: vintage Bernhard Altmann (actualmente din anii 50 )
Pantofi: Musette
Geanta : Atmosphere
Sosete : no name, de pe la un outlet
Ochelari de soare : Piazza Italia ( cadou de la al meu sot)
Chestiile din par: clamele mele de la nunta, de la Meli Melo

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails